Gmail ya da Google Workspace kullanıcısı değilseniz bile kurumsal mail adresiniz ile Google hesabı oluşturup, Google ekosistemini kullanmanız mümkün.

Dijital pazarlama sektöründe en çok kullanılan Google Ads, Google Analytics, Google Search Console gibi araçları kullanabilmek için gmail hesabı (siteismi.com@gmail.com gibi) oluşturmak yerine, şirket mailiniz ile Google’da hesap açarak tüm ekosistemi kullanabilmeniz mümkün.

Şirket Mailini Google’da Kullanmak

    • Kurumsal mail adresinizi Google’a tanıtmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
    • Google.com’a giriş yapıp sağ üsteki “oturum açın” butonuna tıklayın.
    • Açılan ekranın sol alt köşesinde “hesap oluşturun” linkine tıklayıp “kendim için” seçeneğini seçin.
    • Son olarak açılan ekranda gmail.com uzantılı kullanıcı adı alanının altındaki “Bunun yerine, geçerli e-posta adresimi kullan” seçeneğine tıklayın ve şirket mailinizi (isminiz@sirketismi.com) girin.
    • Tüm bilgileri doldurup kayıt işlemini tamamladıktan sonra kurumsal mailiniz ile Google’da oturum açabileceksiniz.

Dipnot olarak; Şirket mailini Google’a tanıtmak gmail altyapısını kullanacağınız anlamına gelmiyor, yani maillerinize Google üzerinden erişemeyeceksiniz. Google e-posta altyapısını kullanmak için Google Workspace, eski adıyla Google G-Suit ürününü kullanmanız gerekmektedir.

Kurumsal Gmail Nedir?

Kurumsal mail adresinizi Google alt yapısı ile kullanmanıza yarayan e-posta hizmetidir. Bu sayede şirketinizin site ismini gmail altyapı ile kullanabilir ve Google ürünlerinde oturum açabilirsiniz.

Google tarafından sunulan bu hizmet ile gmail altyapısını kullanarak maillerinizi cloud (bulut) sistemde tutarak, istediğiniz her yerden istediğiniz zaman erişmenize olanak tanır.

Özetlemek gerekirse; mail@siteismi.com mail adresiniz ile gmail’de oturum açıp, Google’un tüm ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir