Google Ads Görsel Reklam Boyutları Nelerdir?

Google Ads kampanyanızla web’de gezinen potansiyel müşterileri arıyorsanız, GDN harika bir seçenektir. Bu yazıda size, Google görsel reklam boyutları formatlar ve en popüler GDN reklam boyutları hakkında detaylı bilgiler sunacağız.

 

Google Ads Görüntülü Reklam Boyutları

Google Ads, reklamverenler için çok çeşitli özellikler ve avantajlar sunmaktadır. En popüler ve etkili reklam platformlarından biri Google Görüntülü Reklam Ağıdır. Google Görüntülü Reklam Ağı (GDN), Google reklamlarını gösteren geniş bir web site ağına sahiptir. Google Ads Görüntülü Reklam Ağı, reklamverenlerin reklam oluşturmasına; web sitelerinde ve uygulamalarda bu reklamları göstermesine olanak tanır. 

 

En Çok Tercih Edilen Duyarlı Görüntülü Reklam (GDN) Boyutları

Google Görüntülü Reklam Ağında (GDN) reklamcılık söz konusu olduğunda, duyarlı reklamlar birçok pazarlamacının ilk tercihi haline gelir. Bu reklamlarda, Google görsel reklam boyutları otomatik olarak ayarlanarak farklı yerleşimlere uyum sağlar ve görünürlüğü en üst düzeye çıkarır. 

Bunlarda 1.91:1, 1:1 ve 9:16 en boy oranlarına sahip görseller kullanılır. 1.91:1 en boy oranına sahip görsellerde Google Ads görüntülü reklam boyutları minimum  600 x 314 olabilir, 1200 x 628 kullanılması önerilir. 1:1 en boy oranına sahip görsellerde minimum Google reklam ölçüleri  300 x 300 olabilir ve  1200 x 1200 boyutu önerilir. En boy oranı 9:16 olan görsellerde Google reklam boyutları minimum 600 x 1067 ve önerilen 900 x 1600’dür.

Yatay (1,91:1)
Önerilen boyut1200 x 628 piksel
Minimum boyut600 x 314 piksel
Maksimum dosya boyutu5120 KB
Kare resim (1:1)
Önerilen boyut1200 x 1200
Minimum boyut300 x 300
Maksimum dosya boyutu5120 KB
Dikey (9:16)
Önerilen boyut900 x 1600
Minimum boyut600 x 1067
Maksimum dosya boyutu5120 KB

 

Duyarlı Reklam Masaüstü Boyutları

Masaüstü cihazlarda GDN reklamlar söz konusu olduğunda, ilgi çekici ve etkili kampanyalar oluşturmak için Google görsel reklam boyutları ve özelliklerini anlamak gerekir. Bu cihazlar genellikle, etkili mesajlar için daha geniş reklam alanlarına sahiptir.

En iyi performansı sağlamak için Google reklam ölçüleri minimum 600 x 314 piksel olan yüksek çözünürlüklü görsellerin kullanılması önerilir. Reklamverenler, reklamları için görsel olarak en dikkat çekici kompozisyonu bulmak üzere 1:1 ya da 1,91:1 gibi farklı en boy oranlarını da deneyebilir.

 

Duyarlı Reklam Mobil Boyutları

 

Duyarlı Reklam Mobil Boyutları

Akıllı telefonların ve tabletlerin yaygınlaşmasıyla birlikte mobil cihazlar, kitlelere ulaşmak ve etkileşimde bulunmak için önemli bir platform haline geldi. Mobil cihazlarda ekranlar daha küçük olduğu için  GDN boyutları daha küçüktür. Bannerlar, ekran boyutları düşünülerek tasarlanmalıdır. 

Mobil reklamların net ve keskin olması için Google görsel reklam boyutları minimum 300 x 300 olan görseller kullanılabilir. Ek olarak, en boy oranını göz önünde bulundurmak ve reklamları mobil cihazların değişen yönlerine uyacak şekilde tasarlamak önemlidir.

 

GDN Banner Ölçüleri Nedir?

Google Görüntülü Reklam Ağı (GDN) için görsel açıdan ilgi çekici reklamlar oluşturmaya gelince, çeşitli banner boyutlarını anlamak çok önemlidir. Web siteleri, mobil uygulamalar gibi farklı reklam yerleşimleri için çeşitli GDN banner boyutu bulunur. Reklamverenler, Google görsel reklam boyutları içinden uygun boyutları seçerek, reklamlarının mevcut reklam alanına sorunsuz bir şekilde sığmasını, görünürlüğü en üst düzeye çıkarmasını ve hedef kitlenin dikkatini etkili bir şekilde çekmesini sağlayabilir.

Google’un sağladığı Reklam Boyutları Kılavuzu’na göre en iyi performans gösteren 5 adet GDN banner boyutu bulunuyor. 

  1. Orta boy dikdörtgen (300×250): Metin, görüntülü ve mobil görüntülü reklamlarda kullanılabilir.
  2. Büyük dikdörtgen (336×280): Metin ve görüntülü reklamlarda kullanılabilir. Mobil görüntülü reklamlarda kullanılmaz.
  3. Leaderboard (728×90): Metin ve görüntülü reklamlarda kullanılabilir. Mobil görüntülü reklamlarda kullanılmaz.
  4. Yarım sayfa (300×600): Metin ve görüntülü reklamlarda kullanılabilir. Mobil görüntülü reklamlarda kullanılmaz.
  5. Büyük mobil banner (320×100): Sadece mobil görüntülü reklamlarda kullanılabilir. Metin ve görüntülü reklamlarda kullanılmaz.

 

GDN boyutları

 

Desteklenen diğer GDN boyutları şunlardır:

  • Kare (250×250)
  • Küçük Kare (200×200)
  • Banner (468×60)
  • Yarım banner (234×60)
  • Dikey (120×600)
  • Dikey banner (120×240)
  • Geniş dikey (160×600)
  • Dikey (300×1050)
  • Büyük leaderboard (970×90)
  • İlan tahtası (970×250)
  • Küçük dikdörtgen (180×150)
  • Düğme (125×125)
  • Mobil leaderboard (320×50)

 

Google’a Hangi Dosya Biçiminde Reklamlarınızı Yükleyebilirsiniz?

Google görsel reklam boyutları kadar reklamlarda kullanılacak görsellerin hangi formatta hazırlanacağı da önemlidir. Google Ads’de farklı özelliklere sahip birden çok dosya formatı bulunur. Google görüntülü reklamlar için desteklenen formatlar GIF, PNG ve JPG’dir. Görüntülü reklamları oluşturmak için ayrıca HTML5’i de kullanılabilir.

  • GIF: Animasyonlar içeren reklamlar oluşturmak için GIF dosyalarını kullanılır. Uzunluğu maksimum 30 saniye olmalıdır. 
  • PNG: Statik resimler içeren reklamlar oluşturmak için kullanılır.
  • JPG: Statik resimler içeren reklamlar oluşturmak için kullanılır.
  • HTML5: Etkileşimli resimler, videolar ve animasyonlar içeren reklamlar oluşturmak için kullanılır.

PNG, JPG ve GIF formatlarında GDN reklam boyutları geçerlidir. Hangi dosya formatının size uygun olduğuna karar verdikten sonra Google görsel reklam boyutları ve reklam yükleme boyutlarını göz önünde bulundurarak içerikleri hazırlayabilirsiniz.

 

Google Ads Maksimum Reklam Görseli Yükleme Boyutu Nedir?

Google, Görüntülü Reklam Ağı’nda sunulmak üzere farklı türde reklamlar oluşturmanıza olanak tanır. Görüntülü reklamlar oluştururken, reklamınızı sunmak için Google’ın gereksinimlerini karşılayan öğeler yüklemeniz gerekir. Bu süreçte Google görsel reklam boyutları kadar dosya boyutuna da dikkat etmek gerekir. Peki, Google Ads için maksimum reklam görseli yükleme boyutu nedir?

Duyarlı görüntülü reklamlarda herhangi bir resmin dosya boyutu 5120 KB’ı aşmamalıdır. Görüntülü reklamlarda ise maksimum dosya boyutu 150KB’tır. HTML dosyalar için maksimum sınır 600KB’tır. Bu değerlerden büyük bir görüntünüz varsa, dosya boyutunu küçültmek için sıkıştırmanız gerekir. 

 

Görüntülü Reklam Dosyası Boyutu Nasıl Sıkıştırılır?

Google Görüntülü Reklam Ağı (GDN), hedef kitlenize ulaşmak için kullanılabilecek çok çeşitli Google görsel reklam boyutları sunar. Ancak, bu resimlerin dosya boyutu bazen izin verilenden büyük olabilir ve bu nedenle reklamlar yüklenemeyebilir. 

GDN reklamlarının dosya boyutunun sıkıştırılması, yükleme süresinin azalmasına ve performansın geliştirilmesine yardımcı olur. Dosya sıkıştırmanın birkaç basit yolu vardır.

  1. Bannerlar için doğru formatı seçmek, görüntü kalitesinden ödün vermeden dosya boyutunu önemli ölçüde azaltabilir. JPG, çok renkli yüksek kaliteli fotoğraflar için kullanılır, PNG’ye göre boyutu daha küçüktür. Ancak JPG dosyasını sıkıştırdığınızda kalite kaybı yaşanır. PNG ise daha az renkli logo, grafik gibi dosyalar için kullanılır. PNG dosyasını sıkıştırdığınızda ise kalite aynı kalır.
  2. Görüntü sıkıştırma için birçok website ve araç bulunur. Bunları kullanarak dosyalarınızı sıkıştırabilirsiniz.
  3. Animasyon reklamlarınızda kare sayısını sınırlamanız, dosya boyutunun azalmasına yardımcı olur.
  4. HTML, JavaScript ve CSS kodunu sıkıştırarak dosya boyutunu azaltabilirsiniz.

 

Reklam Görselleri Nasıl Olmalı? En İyi Görüntülü Reklamlar İçin Görsel İpuçları

Görüntülü reklamlar hızla fark edilen; satışları ya da marka bilinirliğini artırmak için kullanılabilen reklamlardır. Görüntülü reklamların görsel olarak ilgi çekici ve etkili olması gerekir. Google Ads görüntülü reklam boyutları ve formatlarına ek olarak görsel reklamlar için birkaç ipucunu aşağıda topladık. Bu ipuçları, daha etkili reklamlar oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

  • Dikkat çekecek yüksek kaliteli görseller kullanın.
  • Mesajınızı basit ve öz tutun. İnsanları sitenize çekecek CTA eklemeyi unutmayın. Metinlerinizin okunabilir olduğundan emin olun.
  • Marka kimliğinizle ya da sezonla uyumlu bir renk paleti seçin. Logo ve yazı fontlarınız marka kimliğinizle uyumlu olduğuna dikkat edin.
  • Görsel hiyerarşi kullanarak en önemli unsurları vurgulayın. Görsellerinizde boş (negatif) alanlar bırakmayı unutmayın. İnsanlara karmaşık bir görüntülü reklam yerine, önemli unsurları kolayca ayırt edebilecekleri reklamlar gösterin.
  • Çeşitli cihazlarda ve yerleşimlerde en etkili reklamları gösterebilmek için görüntüleri hazırlarken Google görsel reklam boyutları ve formatlarına dikkat edin.. 

 

Sonuç olarak, Google Ads Görüntülü Reklam Ağı ile başarılı bir kampanya oluşturmak için öncelikle  farklı spesifikasyonları anlamak gerekir. Bunlar, Google reklam boyutları, dosya türleri ve tasarım ipuçlarını içerir. Reklamverenler, önerilen Google görsel reklam boyutları ve en iyi uygulamaları izleyerek reklamlarının performans için optimize edilmesini sağlayabilir.

 

Instagram reklam boyutları hakkında bilgi sahibi olmak için Instagram Reklam Boyutları Nelerdir? (2023) sayfamızı ziyaret edin.

2 comments on “Google Ads Görsel Reklam Boyutları Nelerdir? (2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir